dinsdag 12 november 2013

Joepie: Een perfecte manicure van A tot Z.

Joepie: Een perfecte manicure van A tot Z.

Heey bloggertjes ik lees het tijdschrift de Joepie en er stond iets super leuks in het is heel veel maar lees alles! Er staan echt super handige tips in heb het zelf al gelezen!
Kijken jullie mee???

Dit moest ik zeker op mijn blog hebben staan, dit is de Joepie waar het in staat.
Dus het komt niet van mezelf.
Er stonden weetjes en leuke dingen in wat ik al wist maar ook dingen wat ik nog niet wist.

Aceton

Aceton is een oplosmiddel dat in nagellakremover zit.
Omdat aceton je nagels uitdroogt, is het beter om een remover zonder deze stof te gebruiken.

Bijten

Nagelbijten is een vaak voorkomend probleem, en het is bijzonder moeilijk om ermee te stoppen eens je begonnen bent. Om het af te leren kan je gebruikmaken van een speciale nagellak met een vies smaakje, of je kan nepnagels opplakken om zo je echte nagels te sparen.

DIY

Wist je dat je zelf een perfecte nagellakkleur kan maken door een transparante nagellak te mengen met los oogschaduwpigment? Koop oogschaduwpoeder in de kleur van je keuze, en voeg dit toe aan je doorzichtige nagellak (TIP TOPCOAT). Als je wil kan je ook glitter toevoegen om zo een wel erg exclusief lakje te ontwerpen!

Citroen 

Door (donker) gekleurde nagellak te gebruiken zonder basecoat kunnen er gele vlekken op je nagels komen. Deze kan je verwijderen door je nagels in te wrijven met een beetje citroensap, of je vingers 5min. te laten weken in een badje met citroen.

 

E (Vitamine)

Vitamine E is een geweldige vochtinbrenger en zorgt voor mooie, stevige nagels. Een tekort aan deze vitamine is zichtbaar wanneer je nagels droog zijn en daardoor snel beginnen scheuren en breken.

Glitters

Glitternagellak is prachtig, maar tegelijkertijd ook verschrikkelijk om te verwijderen. Met deze tip ben je in een handomdraai van die lastige glitters verlost. Snij een wattenschijfje in 4 stukjes en drenk deze in nagellakremover . Leg de doordrenkte watjes op je nagels en wikkel deze in met aluminiumfolie. Laat 5min. zitten, en verwijder vervolgens de folie en de watjes. Je zal zien dat je glitternagellak zonder problemen meekomt!

 

Ikat-print

Hipper dan hip momenteel is de zogenaamde ikat-print. Niet meteen super makkelijk om zelf te doen, maar met wat geduld en oefening bereik je zonder twijfel een prachtig resultaat.
Stappenplan

Must- Haves

De donkere dagen van de herfst en winter zijn weer aangebroken, en dat vertaalt zich ook in je nagellakcollectie. Dit zijn de must- have kleurtjes voor dit najaar!
 


Koude


In de winter kunnen je handen makkelijk uitdrogen door de koude. Daarom in het erg belangrijk dat je ze goed verzorgt en regelmatig insmeert met een vochtinbrengende handcréme.


Liners

Om mooie nail art te creeren investeer je best in enkele liners. Dit zijn flesjes nagellak, waarvan het borsteltje een erg fijne punt heeft.
Perfect om nette lijntjes te maken of je nagels van een toffe tekening te voorzien.

Nagelriemen

Je nagelriem is het randje aan de onderkant van je nagels. Een nagelriem is opgebouwd uit dode cellen, die ervoor zorgen dat er geen bacterien onder je huid komen. Daarom is het erg belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen. Het is dus geen overbodige luxe om een nagelriemcréme te kopen en daarmee regelmatig je nagelriemen in te smeren, zodat deze lekker zacht blijven. Nagelriemcréme zorgt er trouwens ook voor dat je geen losse velletjes rondom je nagels krijgt.

Oppervlak

Het kan gebeuren dat het oppervlak van je nagels horizontale lijntjes vertoont. Dit komt vaak door een vochttekort. Ribbels in je nageloppervlak kan je verwijderen door er zachtjes over te vijlen, met een speciale buffervijl, zodat je nagels weer glad en zacht worden.

 

Penseel

Gewone schilderpenselen kun je perfect gebruiken als nail art-tools. Verzamel enkele penselen in verschillende diktes en experimenteer er op los!

 

Q-Tip

Een q-tip ofte een wattenstaafje, is een ideaal hulpmiddeltje om een nette manicure te krijgen. Drenk je wattenstaafje in nagellakremover en verwijder zo de gemorste restjes nagellak die op je vingers beland zijn.

Ruffian Manicure

De Ruffian Manicure is een manicure waarbij je de rand van je nagels, tegen de nagelriem, in een opvallende kleur lakt. De rest van je nagel geef je een andere kleur. De Ruffian wordt soms de tegenhanger van de French Manicure genoemd.

 

Studs

Een mooie en makkelijk manier om wat extra uitstraling aan je nagels te geven is door een accentnagel met studs te maken. Hierdoor krijgt je manicure net dat tikkeltje extra!

Textuur

Deze herfst en winter brengen heel wat nagellakmerken lakjes uit met verschillende texturen. Maak je keuze uit liquid sand, caviar nails, een feathered of een velvet manicure.

Uitdroging

Uitdroging is een belangrijke oorzaak voor het splijten van je nagels. Daarom is het superbelangrijk om ook je nagels voldoende te hydrateren. Dat kan bijvoorbeeld door een speciale vochtinbrengende nagellak te gebruiken.

Vorm

De perfecte vorm voor je nagels bepaal jij helemaal zelf. Hier vind je een handig schema van de mooiste nagelvormen.



Witte randjes

Het kan gebeuren dat de nagels er gelig of zelf transparant uitzien. Op zich is dat geen ramp, maar het is leuker als je nagels er altijd tiptop in orde uitzien. Met behulp van een nail whinere krijg je je nagelrandjes in geen tijd weer mooi wit.

X-tra snel drogen

Niets irritanter dan je nagels perfect lakken en er vervolgens een lelijke deuk in maken omdat je lak nog niet droog was. Met behulp van een sneldrogende topcoat droogt je nagellak extra snel en kan je binnen de 5min. weer alles doen zonder angst voor deuken en vegen.

Zachte nagels

Te zachte nagels zijn ook niet goed. Hierdoor scheuren ze namelijk in of plooien ze om, waardoor het onmogelijk wordt om mooie, lange nagels te krijgen. Gelukkig bestaat hiervoor ook een hulpmiddeltje. Met een nagelverharder maak je je nagel harder, waardoor hij de kans krijgt om langer te worden.

Ijzeren vijl

Je nagels vijlen doe je beter niet met een ijzeren vijl. Deze is namelijk veel te hard voor je broze nagels en zorgt ervoor dat je nagels gaan splijten. Kies liefst voor een glas vijl, omdat die je nagel tip zo min mogelijk beschadigt.

En zo dit waren de tips uit de Joepie super handige weetjes!!!



 







2 opmerkingen:

  1. Ik heb het volledig gelezen en super handig echt leuk Anouk ook al komt het van de Joepie echt super leuk u blog is geweldig!!! xxx

    BeantwoordenVerwijderen